måndag 22 juni 2015

Min midsommar

Så har den midsommaren varit och farit. Jag har haft en av de bästa midsommrar på länge! Torsdagen började med att så gott som genast efter jobbet hoppa i båten med ett glatt gäng. Fören riktades mot Mielisholm dit vi var bjudna av Ville och Paula till Paulas stuga. Väl framme eldade vi under bunkan, värmde bastun, åt gott och snapsade. Vi var fjorton styckna runt bordet men till bunkan och bastun fick vi sedan sällskap av säkert dubbelt så många då Petter&Holm schacke kom och hälsade på.

På fredagen åt vi först lite morgonmål och började sedan med vårt projekt att sätta ihop en midsommarstång. Pojkarna var framme med motorsågen och vi flickor plockade sedan blommor och blad för att pryda vår stång. Enligt alla stereotypier alltså. Då midsommarstången var klar men ännu inte rest eftersom det sku ske i festligare tecken började vi med vår olympiad. Stövelkastning, repdragning, pilkastning mm. hade vi som grenar. Vi ska inte gå in på vem som vann för att hålla kvar den goda stämmningen, haha. Snart började det igen vara dags att börja skala potatis och ha på grillen, ikväll blev vi tretton kring bordet, en del hade farit sen igår och några kommit till. Efter maten blev det sakta läge för bunka- och bastubad igen. Efter allt ståhej satt vi uppe en stund innan de flesta, bland annat jag gav upp lite tidigare än kvällen före och for och sova.

På lördagen vaknade vi där vi gått och lagt oss, med undantag för Svejke som inatt igen vandrat omkring och stirrat på alla för att sedan gå och somna i en stol istället. Vi åt gemensamt morgonmål, städade all röra, tackade för oss och hoppade sedan i båtarna för att åka till Korpo och Belses. Hela vägen och väl framme regnade det som sjutton men ingen tappade humöret för det utan vi fortsatte i glada miner. Då det äntligen klarnade upp kunde vi börja sitta lite utomhus också samt grilla lite. På grund av vädret var vi lite färre än tidigare år, kanske 20 hos Belse men lika kul hade vi det ändå, Före buffalo tog vi en sväng i båtbryggorna där vi träffade en massa bekanta och sedan for vi in på området. Jag valsade kanske runt tre låtar och fuldansa till några till, annars vet jag inte vart kvällen tog vägen.

På söndagen bar det via Bystrands hem till soffan där jag sov i säkert tre timmar.

Hela vårt glada gäng efter att vi rest midsommarstången!


Mitt crew

Dricker min lyxdricka, Mokai hämtad av Anna från Danmark som födelsedagsgåva

Vår må-hörna. Jafan i högsta hugg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag svarar under din kommentar :)